A Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete (SZIME) az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával az elmúlt év nagysikerű „Idősek határokon átívelő kulturális és művészeti vetélkedőjének” folytatásaként ismét megrendezi az ”Idősek II. Kárpát –medencei kulturális és művészeti vetélkedőjét” (Ki Mit Tud?-át).

Continue reading

2014. augusztus 22-én, pénteken Egészségnapot szerveztünk a Napsugár Otthon Ópusztaszeri Pszichiátriai Otthonában.
A rendezvény helyszínéül a Kastély épület hintófeljáróját választottuk. A mentálhigiénés csoport és az ápolói személyzet közös munkájának köszönhetően 40 fő részvételével kezdhettük el az Egészségnapra szervezett sorversenyt.

Continue reading

A kisteleki Napsugár Otthon közel húsz éves életében már hagyomány, hogy a nyár közepén a „kapu nyitást” egy kerti partival ünnepeli az intézmény közössége.
2014. július 25-én is ez alkalomból volt hangos az intézmény udvara. A Családi Nappal egybekötött rendezvényen az ellátottak és hozzátartozóik vettek részt, akiket Kerepeczki Magdolna mb. Igazgató Asszony és Szalai Józsefné Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány elnöke köszöntött.

Continue reading

A Napsugár Otthon Ruzsai Idősek Otthona 2014. 07. 18-án Kulturális Nap keretében közös rendezvényt szervezett a Napsugár Otthon társintézményei részére. A Kulturális találkozón az intézmény ellátottjai mutathatták be tudásukat különböző kategóriában.
Folyamatosan érkeztek intézménybe a meghívott vendégek, köztük a kisteleki, ópusztaszeri, ásotthalmi, mórahalmi és hódmezővásárhelyi szociális intézmények ellátottjai, valamint dolgozói.

Continue reading

Hagyományainkhoz híven a Napsugár Otthonban ismét megrendeztük a Férfinapi Ünnepséget, amelyen köszöntöttük férfi lakóinkat, dolgozóinkat ezzel is elismerve értékes és pótolhatatlan hozzájárulásukat a közösségünkért.

Continue reading

2014. május 27-én az előző évekhez hasonlóan ismét megrendezésre került a Napsugár Otthon Ópusztaszeri Pszichiátriai Otthonában a Ki mit tud tehetségkutató. A versenyen az intézmény ellátottjai vettek részt, akik több kategóriában mutathatták meg, hogy melyik az a terület, amelyen a legjobbnak érzik magukat, valamint ki tudják fejezni önmagukat, érzéseiket.

Continue reading

A Napsugár Otthon Ópusztaszeri Pszichiátriai Otthona felhívást intézett a társintézményei részére (Napsugár Otthon Ruzsai Idősek Otthona, Mórahalmi Idősek Otthona, Szivárvány Szakosított Szociális Otthona és Ásotthalmi Fogyatékos Személyek Részlege) bográcsos paprikás krumpli főzőversenyen való részvételre.

Continue reading