A Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány a NEA-TF-18-M-0306 azonosító számú „Napsugár Működés” című pályázati programjához
kapcsolódóan zenés tea délutánt rendez a Napsugár Otthonban. Zenél az alapítvány „Citerabarátok köre”, melyet énekléssel lehet kísérni, illetve csárdást ropni.

Időpont: 2018. december 14. 17 óra.

Helyszín: Napsugár Otthon Kistelek, Kossuth utca 41.

Kistelek, 2018.12.04.

Szalai Józsefné
kuratórium elnöke

Tájékoztató:
A rendezvényen képfelvétel és hanganyag készül. A természetes személy adatait hírlevél küldésére használjuk fel, vagy a fényképet a honlapon és más kiadványban is meg kívánjuk jelentetni, esetleg (pl. egy konferenciára, pályázati elszámoláshoz) továbbítjuk.

 

meghivo_20181214

A citerazenekart támogató lelkes összefogásnak részesei voltak 2018.november 17-én az együttes tagjai, a zenekart segítő barátok, családtagok, akiknek ezúton is köszönetet mond a zenekar vezetője „Minden perc ezer és ezer lehetőséget nyújt arra, hogy a jóra, a szépre, a nemesre, a minket
gazdagítóra használjuk fel. Csak nyitott szem kell hozzá – és egy kis bátorság, hogy megragadjuk ezt a pillanatot!”

 

Continue reading

Kisteleken ünnepelték a szociális munka napját a megye szociális intézményei 2018.11.16-án.
Az elismerések, a munkatársak köszöntése mellett színpadi produkciókra is sor került, majd a közösen elköltött vacsora és a zenés-táncos est mellett lehetőség volt egy „Chill out” szoba igénybevételére is.Continue reading

2018.szeptember 1-jén a kisteleki citerazenekar a Napsugár Alapítvány tagozataként népzenei találkozót rendezett a közösségi házban. A találkozón 10 népi együttes zenekar, és népdalkör vett részt.

A találkozót Darabos Gábor alpolgármester úr nyitotta meg, aki köszöntötte az együtteseket, és örömét fejezte ki, hogy sok fiatal is részt vesz az együttes tagjai között.

A köszöntő után Vassné Valika rövid életúttal bemutatta a fellépőket, majd a támogatóknak megköszönte az adományt. A bemutatót követte az alapítvány elnökének vendég üdvözlője.

Continue reading

A Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány Kisteleki Citerazenekara és Pávaköre tisztelettel meghívja a Kisteleki Népzenei Találkozóra 2018. 09.01-jén 16 órai kezdettel.

Helyszín: Klebersberg Művelődési Központ Kistelek,
Petőfi utca 7-9.
Vendégvárás: 15.00 órától.

A részvételt augusztus 20-ig kérjük jelezni a

30-76-85-638 telefonon.

Visszapillantás az elmúlt hónapok eseményeire

Tavaszi programsorozatunkat a Nőnapi megemlékezéssel kezdtük. Ezen alkalomból Hegedűs Ferenc lakónk köszöntötte a hölgyeket saját költeményével és egy szál virággal.

Kora tavasztól lakóink segítségével szépítettük az udvarunkat.Continue reading

2018.06.12-én a Csongrád Megyei Napsugár Otthon lakói és a mentálhigiénés csoport tagjai kirándulást tettek a domaszéki Piroska Vendégházba. „Kis csapatuk” közel 30 fővel vágott neki a tanyalátogatásnak. Délelőtt 9 órakor indultak az intézmény parkolójából. Kisbusszal és az intézmény autójával nagy izgalommal haladtak úticéluk felé.Continue reading

NEA-TF-17_SZ-0239 pályázati program záró rendezvénye

 

A Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány “Másokért megújulni”-lelki egészségvédelem segítőknek NEA-TF-17_SZ-0239  nyertes pályázatának záró rendezvénye 2018. 03.20-án került megrendezésre a Csongrád Megyei Napsugár Otthonban. A rendezvényen részt vett a Csongrád Megyei Napsugár Otthon hat intézményének számos dolgozója, meghívott érdeklődők. Előadást tartott Oczelláné Kis R. Márta dietetikus, aki az egészséges táplálkozással kapcsolatos gyakorlati tanácsaival látta el a jelenlévőket. Meghívott előadóként Törökné Jenei Julianna az SZGYF élelmezési referense a közétkeztetés szabályairól beszélt.  A Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány Kuratóriumának Elnöke a Szalai Józsefné  tájékoztatást adott az alapítványról, annak munkájáról.

Continue reading

Egész napos farsangi kavalkáddal indult 2018. 02. 22-e a Napsugár Otthonban.

A mentálhigiénés csoport felhívására a munkatársak csak jelmezbe beöltözve állhattak munkába ezen a napon, lakóink nagy örömére.  Így volt, aki cigánylányként, szorgos méhecskeként, műtős asszisztensként, pincérlányként, boci jelmezben vagy csak egyszerű farsangi kalapban, szemüvegben dolgozott. A jelmezes kavalkádot a bohócoknak öltözött mentálhigiénés csoporttagok vezényelték.

Continue reading

Kedves Munkatársak!

A Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány a „Másokért megújulni”- lelki egészségvédelem segítőknek NEA-TF-17-SZ-0239 sz. pályázati program keretében konfliktuskezelés és önismereti tréninget szervez.

Continue reading