Az Egri Kulturális és Művészeti Központ, a Magyar Kórusok Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA támogatásával 2020. november 14-15-én „PALÓCGÁLA – KÖDELLIK A MÁTRA ” címmel Regionális Népzenei Fesztivált rendezett volna, melyre a mi együttesünket is meghívták. Korábban Rácz Imre bácsi vetetésével rendszeresen részt vettünk ezen a fesztiválon. Mivel a rendezvénytilalom miatt nem kerülhetett sor a személyes jelenlétre, jelentkeztünk a KÓTA Aranypáva Népzenei online minősítésre. A rendezvényházban a városi televízió segítségével felvettük a műsort és elküldtem a felvételt.

Continue reading

Hagyományainkhoz híven, 2020.07.23-án közel 100 résztvevővel ismét Családi napot rendeztünk, ahol lakóink hozzátartozóit hívtuk meg egy kellemes délutáni kerti partira. Ennek elsődleges célja az volt, hogy a koronavírus okozta látogatási tilalom feloldása után a hozzátartozók és lakóink egy önfeledt, hangulatos napot töltsenek el együtt.

Continue reading

 A 2020. július 31-ei Ki Mi Tud? rendezvény ebben az évben – köszönhetően a 2019-es ópusztaszeri Ki Mit Tud-on elért első helyezésnek – a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Ásotthalmi Részlegében került megrendezésre.

Continue reading

A Csongrád Megyei Napsugár Otthon lakói és dolgozói nevében ezúton szeretném köszönetemet kifejezni a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednek a ruzsai és a mórahalmi telephelyek, valamint a kisteleki székhely intézmény épületeiben elvégzett fertőtlenítési munkálatokért. A Magyar Honvédség Katonái, megtettek mindent, hogy az intézmény lakói minél hamarabb visszakerüljenek a megszokott környezetükbe. Most is törekedtünk arra, hogy lakóink ebben a rendkívüli helyzetben is jól érezzék magukat és minden szolgáltatást megkapjanak.

Köszönöm minden dolgozónak a helytállást, lakóinknak a türelmet, kitartást.

Ezen a napon ismét bebizonyosodott, hogy együtt, közösen legyőzünk minden akadályt!

Tisztelettel:

Kerepeczki Magdolna
intézményvezető

M E G H Í V Ó

Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány

2020. évi kuratóriumi ülésére
Időpont: 2020. 05. 26. 10 óra,
Helyszín: Kistelek, Kossuth utca 3 Ifjúsági Ház ( a könyvtár udvar).

Tisztelettel meghívjuk Önt és partnerét 2020.02.29-én 18 órai kezdettel az  „l. KISTELEKI ZENÉSZ ÉS VŐFÉLY TALÁLKOZÓRA”.

A rendezvény helyszíne: a Kisteleki Sportcsarnok, Kistelek, Kossuth utca 5-7.

Programok:
17:30: Vendégfogadás
18:30: Vőfély bekísérés, pörköltfőzők köszöntése
19:00: Polgármesteri köszöntő
19:10: Műsorok a színpadon
Fúvós zene
Kisteleki citerazenekar dallam csokra
Pro – Art   Táncstúdió bemutatója
20:00: Svédasztalos vacsora

A jótékonysági bál bevételét a Napsugár Alapítvány által támogatott idősek otthon lakói és az önkéntes citerazenekar javára fordítjuk.

Részvételi szándékát legkésőbb február 22-ig kérem jelezze vissza Szalai Máriánál a 06/20/230 0033-as telefonszámon, vagy a szalaine@gmail címen.

Tájékoztatom, hogy a rendezvényen kép és hangfelvétel készül, melyhez a rendezvény helyszínére való belépéssel hozzájárulását adja.

A Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány a NEA-TF-19-Ö-V-0230 azonosító számú „Napsugár működés rekreációval” című pályázati programjához kapcsolódóan 2019. november 25-én és 2019. december 6-án zenés tea délutánt rendezett a Napsugár Otthonban. A zene megkezdése előtt meglepetésként az alapítvány átadott az időseknek 60 db kispárnát, amelyet Pigniczki Sándor vállalkozó adományozott. A zenét az alapítvány önkénteseiből álló „Citerabarátok köre” szolgáltatta, melyet énekléssel lehetett kísérni, illetve a csárdást ropni.

A magyar dalok, csárdások hallgatása közben az éneklés és a táncolás is megvolt,   az idős emberek nagyon jól érezték magukat, egy kicsit megfeledkeztek testük fáradalmairól.

Helyszín: Napsugár Otthon Kistelek, Kossuth utca 41.

Ebben az évben november 15-én került megrendezésre a Csongrád Megyei Napsugár Otthon intézményei részére a szociális munkanapi ünnepség. A helyszín a városi Sport csarnok volt, melyet a Kistelek város önkormányzata biztosított. A hagyományoknak megfelelően a rendezvény első részében Kerepeczki Magdolna intézményvezető ünnepi munkaértekezlet keretén belül köszöntötte a dolgozókat és emléklapokat adott át a 2019-ben nyugdíjba vonulók, a jubileumi jutalomba részesülők részére és közösségi munkáért díjakat adományozott.

Emléklappal és virággal köszöntötte a 2019.-ben nyugdíjazásra került munkatársakat: Baginé Guth Zsuzsanna, Császár Imréné, Gábor Andrásné, Kecskeméti K. Papp Etelka, Magyar Istvánné, Makra Istvánné, Molnár Jánosné, Papp Istvánné, Papp Józsefné, Rozsnyai Jánosné, Szlatki József és Zsemberi Mihályné.

Jubileumi jutalomba részesült 25 év közalkalmazotti pályán eltöltött munkájáért: Bakos Józsefné, Császár Antalné, Hatvani Józsefné, Kiss Andrea, Kovács Mária, Martonosi Róbertné, Sallai Erika, Tóth Ferencné, Turzó Antal.

30. év közalkalmazott pályán eltöltött időért jubileumi jutalomba részesült Bánsági Györgyi, Czimber Imréné, Pardi Imréné és Vad Tiborné.

40. év közalkalmazotti munkájáért kapott jubileumi jutalmat Baginé Guth Zsuzsanna, Makra Istvánné, Takács Józsefné.

A közösségi munkáért díj elismerésében részesült: Bóka Zsolt Tiborné, Zsemberi Gábor, Pál Andrea, Ferenczi Renáta, Berkó Henriett, Rózsa Zoltánné, Szabó Sándor, Tóth Eszter, Lőrik Józsefné, Faragó Barát József, Fődiné Zsemberi Erika, Kapásné Takács Mónika, Kecskeméti Kovácsné Papp Etelka, Gyöngyösiné Szabó Rózsa, Palotás Erika, Krizsán Gyöngyi, Mucsi Éva, Székesi László, Ormándiné Maróti Ildikó, Palástiné  Szerző Éva, Pálinkóné Mucsi Ildikó, Somodi Lászlóné, Buri Erika, Bottyán Angéla, Papdi Csilla, Tóth László, Tóth Ferencné, Simándi Illés Csaba, Nagy Melinda, Bednárik Gábor, Zsóter Anna, Márton Andrásné. A közösségi munkáért díjként emlékplakettet és névre szóló bögrét vehettek át azok a munkatársak, akik kimagasló munkát végeztek és plusz munkájukkal járultak hozzá a mindennapi feladatokhoz.

Intézményvezető Asszony minden telephelynek átadta a „Napsugár Tükör” kiadványt, amely a dolgozók életébe ad bepillantást.

Az ünnepi köszöntők után rövid szünetet követően folytatódott a rendezvény, ahol  Kerepeczki Magdolna intézményvezető köszöntötte Nagy Sándort, Kistelek Város polgármesterét, Domonics János alpolgármestert, Dr. Szalai Gabriellát a Csongrád Megyei Kormányhivatal Kisteleki Járási Hivatal vezetőjét, Dr. Mezeiné Harangozó Ildikót, Csurgó Tündét, Törökné Jenei Juliannát a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád megyei kirendeltség munkatársait valamint Dr. Berta Árpádnét Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád Megyei Kirendeltségének nyugalmazott Igazgatóját és Szalai Józsefnét a Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány elnökét.

A szociális munka napjáról megható műsorral emlékeztek meg a CS. M. N. O. Ruzsai Idősek Otthonának munkatársai. A köszöntő műsort követte annak a kisfilmnek a bemutatása, melyet az CS.M.N.O. Ópusztaszeri Pszichiátriai Otthon mentálhigiénés csoportja készített. A kisfilm összefoglalva bemutatta a Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány NEA-TF-19-Ö-V0230 pályázata által támogatott erdélyi tanulmányút eseményeit. A tanulmányút során a Csongrád Megyei Napsugár Otthon intézményeiből 50 fő munkatárs ismerkedett a határon túli szociális ellátással, munkatársakkal, ellátottakkal. Egyúttal szakmai tanácskozáson is részt vettek, valamint megcsodálták Erdély szépségét. A filmvetítést követően Sándor Györgyné konferansz a telephelyek szórakoztató műsorait konferálta fel. A telephelyeken dolgozó munkatársak produkcióikkal szórakoztatták a jelenlévőket, megalapozva ezzel az est hangulatát. A délután zárásaként ünnepi vacsorát szolgáltak fel, melyet az intézmények konyhásai készítettek, majd ezt követően Tari József és társa húzta a talpalávalót.

A rendezvényt és a „Napsugár Tükör” kiadványt a Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány támogatta.

Fotók a rendezvényről

Az estre nagyobb csomagokkal érkeztek a vendégek, hiszen a batyu elemózsiát és innivalót tartalmazott.

„Minden perc ezer és ezer lehetőséget nyújt arra, hogy a jóra, a szépre, a nemesre, a minket gazdagítóra használjuk fel. Csak nyitott szem kell hozzá – és egy kis bátorság, hogy megragadjuk ezt a pillanatot!”

 Néhány évvel ezelőtt senki nem gondolta volna, hogy lassan egy emberöltőn át sikerül „életben tartani”, népszerűvé tenni Kisteleken a Citerás Bálat.