Egészségnap játékosan

2014. augusztus 22-én, pénteken Egészségnapot szerveztünk a Napsugár Otthon Ópusztaszeri Pszichiátriai Otthonában.
A rendezvény helyszínéül a Kastély épület hintófeljáróját választottuk. A mentálhigiénés csoport és az ápolói személyzet közös munkájának köszönhetően 40 fő részvételével kezdhettük el az Egészségnapra szervezett sorversenyt.


A résztvevők 5 fős csapatokat alkottak. Minden versenyszám más-más képesség igénybevételére irányult. Volt olyan, ami a gyorsaságra összpontosult, más feladatnál az ügyességüket kellett kihasználni, a kvíznél pedig az egészséges táplálkozásról és életmódról összegyűjtött tudást használták fel, illetve a dohányzás káros hatásairól is szó esett. Mindenki megtalálta a képességeinek megfelelő feladatot, ügyelve arra, hogy minden résztvevő sikerélménnyel gazdagodjon.
A csapattagok között a verseny folyamán egyre inkább kialakult a csapatszellem, amiről a fényképek is árulkodnak.
Az élelmezés vezetőnek köszönhetően változatos zöldség és gyümölcs választékkal kedveskedtünk a résztvevő lakóknak. A kedélyeket felcsigázva, az eredmény hirdetés előtt sokféle zöldségből és gyümölcsből fogyaszthattak.
A fődíj egy gyümölcstorta volt, amelyet a győztes csapat tagjai között osztottunk szét.

Összességében egy vidám, élményekkel és meglepetésekkel tarkított jó hangulatú napot tudhattunk a magunkévá. A mozgás örömét és a lakók zeneszeretetét kihasználva egy táncos mulatsággal zártuk a rendezvényt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük