Sok szeretettel meghívjuk Önt Csongrád Megyei Napsugár Otthon Ópusztaszeri Otthona és a Tóhajlat Rekreációs és Sportegyesület közös szervezésében 2019.08.01.-én 9:00 órától tartandó sportrendezvénnyel egybekötött bográcsfőző versenyünkre.

Kerepeczki Magdolna
intézményvezető

Simon Györgyi
részlegvezető

Szalainé Józsefné
a rendezvény főszervezője

Tóhajlat Rekreációs- és Sportegyesület           Adószám: 18211652-1-06

2019. június 21-én a Csongrád Megyei Napsugár Otthon kisteleki idősek otthonában családi nap és férfi nap került megrendezésre. A sportrendezvényre meghívást kaptak az intézmény lakóinak hozzátartozói, akik nagy számban meg is jelentek.

A rendezvényt Kerepeczki Magdolna az Intézményvezető Asszonya nyitotta meg. Beszédében köszöntötte az ellátottakat és hozzátartozóikat. Tájékoztatásában az intézményben történt változásokról és újításokról beszélt. Bemutatta az Intézményvezető helyettes munkakörben dolgozó Törökné Nagymihály Irént és Szalai Józsefnét, a Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány Elnökét is, aki köszöntőjében beszélt az alapítvány eredményeiről, terveiről, valamint megköszönte a felajánlott 1% -ot.

A megnyitó beszédek után kezdetét vette a férfiak köszöntése. A konferáló szerepét Csincsák Zsuzsanna, szociális munkatárs töltötte be, aki felkonferálva a műsorszámokat. Kezdésnek Koncz Zsuzsa Ha én rózsa volnék című éneke következett, amely dal szövegének a férfiakra vonatkozó átiratával kedveskedtek a dolgozók. A dal után Nagy Jenőné verse következett, amely szintén a férfiak köszöntéséről szólt. Ezt követte az ellátottak ülőtánca, mely Záray Márta és Vámosi Vilmos „Köss egy sárga szalagot” című dalára megtanult koreográfiát mutattak be. Az ülőtánc érdekességét a tizenöt lakó kezén lévő sárga szalagok játéka adta, amely a kezük mozgatásával különleges szalagjátékot eredményezett.

A dolgozók részéről a mentálhigiénés munkacsoport tagjait láthattuk, akik komédiájában a rögtönzött fodrász szalonban pletykálkodtak a férfiakról. A férfiak köszöntő műsorának keretét a megnyitáshoz hasonlóan egy dal adta, amely a jól ismert Szegény vagyok című jó hangulatú mulatós dal férfiakra átírt változata volt. A nagy melegben a sós sütemény mellett ásványvízzel és frissítő limonádéval kínáltuk a megjelenteket.

A férfiak köszöntését lezárva kezdetét vette a családi nap fergeteges sorjátékokkal tűzdelt vetélkedője a sport jegyében. Öt csapat alakult, akiknek az első feladatuk a csapatnév választás volt. Ez után következett a tekegurítás, a lufi tánc, ahol a táncpartnerek lufit tartottak a homlokuk között. A ping pong labda fújás feladatát egyik pohárból a másikba nagyon könnyedén vették a csapatok, de az azt következő lufi vezetés tollas ütővel már jobban feladta a leckét.

A cseberből vederbe feladat is nagy sikert aratott, ahol kanállal kellett egy pályán áthaladva áttölteni a vizet egy másik edénybe, majd az idő lejárta után az a csapat nyerte a feladatot, amelyik csapat a legtöbb vizet tudta áttölteni.

A lufi borotválás is időre történő ügyességi feladat volt, ahol a lehető legjobban hab mentes lufit díjazta a zsűri.

Ez után egy zenés feladat következett, ahol a szék foglaló feladat volt. A zene megállításával a lehető leggyorsabban helyet kell foglalni a kihelyezett székekre, amelyből egyel kevesebb van, mint ahány résztvevő. A családi nap sport feladatait egy zene felismerés zárta, ahol a zene dallamáról lehetett felismerni az ismertebbnél ismertebb zeneszámokat, amelyet nem volt elég kitalálni, bizony el is kellett énekelni. A feladatok között kvíz kérdések is nehezítették a csapatok pont szerzését. Az idősek rendkívül jól szórakoztak gyermekeik és unokáik körében. A sportos nap zárásaként estebéd került felszolgálásra, ami szalonna és kolbász volt, amit az udvaron tárcsán sütöttek a dolgozók, lakók és hozzátartozók.

Fergeteges hangulatban és rengeteg mókával telt a férfi nappal egybekötött sportos családi nap, ahol garantált volt a jó kedv. A Napsugár Otthon Lakóiért Alapítványnak köszönhetően terítékre kerültek mézes sütemények is. Az alapítvány biztosította a sörpadokon és asztalon kívül, a felállított két nagy sátort is, amely jó szolgálatot tett a vacsora közben lezúduló nyári zápor ellen is.

2019. június 25-e a Csongrád Megyei Napsugár Otthon kisteleki idősek otthonában az egészség jegyében telt. A dolgozók számos egészségmegőrző vizsgálaton vehettek részt. A napot az Intézményvezető Asszony, Kerepeczki Magdolna nyitotta meg, aki köszöntötte az intézmény dolgozóit és a szűrővizsgálatokat végző szakembereket. Ezután reform reggelivel vendégelte meg a jelenlévőket, ahol az egészséges táplálkozás fontosságára hívta fel a figyelmet.

Az egészségnap ingyenesen elérhető vizsgálatai között volt a vérnyomás és vércukormérés, amelyet Boldizsár Vera, vezető ápoló és Bóka Tiborné, műszakfelelős ápoló végzett. A látásvizsgálatot a Makrim Kft. biztosította az intézményi dolgozók részére, ahol szükség esetén szemüveget is igényelhettek

A csontsűrűség mérését pedig Frank Zsanett, a helyszínre hozott csontsűrűség mérő készülékkel, amellyel tájékoztatást kaptak a mérésben résztvevők, életkoruk alapján megfelelő-e a csontsűrűségük.

A szűrővizsgálatok mellett egyéb szolgáltatásokat is igénybe vehettek az intézmény dolgozói. A stressz levezetésében Dr. Tóth Éva pszichológus segített, aki relaxációt tartott. Kellemes, nyugalmas zenére lazíthattak, ahol a test mellett a szellem és a lélek is megpihenhetett. Aki a stressz levezetést szerette volna fokozni, vagy a fáradt izmait felfrissíteni, ők gyógymasszázsban részesülhettek Bánóczkiné Szarvas Csilla, az intézmény masszőrének kezei által. Ezzel még mindig nem volt vége a kényeztetésnek, Sándor Gabriella aromaterápiás relaxáló masszázsán is lazíthattak a dolgozók. Ráadásnak pedikűr és fodrász szolgáltatást is igénybe vehették az intézmény munkavállalói. A szűrővizsgálatokon és egészségmegőrző vizsgálatokon nagy létszámban, 40 fő felett jelentek meg. Az egészségnap eredményesen, nagy érdeklődés körében zajlott. A résztvevők tájékoztatást kaptak egészségügyi állapotukról, amely több esetben is figyelemfelkeltéssel bírt. Köszönjük az Egészségfejlesztési Irodának, az Egészségfejlesztési Iroda munkatársainak és a Napsugár Otthon Lakóiért Alapítványnak a támogatást, hogy megszervezésre kerülhetett ez a program. Köszönjük a Makrim Kft-nek és Sándor Gabriellának, valamint az intézmény szervező munkatársainak, hogy tartalmas és hasznos napot tudhatunk magunk mögött.

Kedves Hozzátartozó!

Tisztelettel meghívjuk a Férfinappal egybekötött Családi napunkra!
Ideje: 2019.07.11.. 14:00 óra
Helye: Csongrád Megyei Napsugár Otthon
6760 Ruzsa, Pipacs tér 9.

Program:

14;30 Megnyitó – Kerepeczki Magdolna intézményvezető
14;50 Férfilakóink köszöntése a Férfinap alkalmából
15;15 Nyárköszöntő délután- Nyár – Játék – Vidámság
16;15 „ Estebéd”
Zárás

Részvételét kérjük, szíveskedjen jelezni 2019.07.05.-ig e-amil-en:napsugarotthon.szgyf@gmail.com vagy telefonon a 62/598-010/121 melléken.

Kedves Hozzátartozó!

Tisztelettel meghívjuk a Férfinappal egybekötött Családi napunkra!
Ideje: 2019.06.21. 14:30 óra
Helye: Csongrád Megyei Napsugár Otthon
6760 Kistelek, Kossuth u. 41.

Program:

14;30 Megnyitó – Kerepeczki Magdolna intézményvezető
14;50 Férfilakóink köszöntése a Férfinap alkalmából
15;15 Nyárköszöntő délután- Nyár – Játék – Vidámság
16;15 „ Estebéd”
Zárás


Részvételét kérjük, szíveskedjen jelezni 2019.06.05.-ig e-amil-en: napsugarotthon.szgyf@gmail.com vagy telefonon a 62/598-010/121 melléken.

Meghívó

A Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány és a Csongrád Megyei Napsugár Otthon 2019.06.25-én EGÉSZSÉGNAPOT szervez az intézmény dolgozói részére!

Helyszín: Csongrád Megyei Napsugár Otthon,Kistelek,Kossuth u. 41.

A tervezett program:

Szűrővizsgálatok: Csontsűrűség mérés – Bőrgyógyászati
vizsgálat –Látásvizsgálat – Vércukorszint mérés – Vérnyomás
mérés
Dietetikus Tanácsadás: Táplálkozás – Étel kóstolás
Rekreáció: Relaxáció – Masszírozás

A részvétel ingyenes! Jelentkezés a szociális és terápiás munkacsoportnál!
Mindenkire számítunk, hiszen fontos az egészség!