„Fuss a Holdfényben és gyűjts 21 Ft-ot kilométerenként a Vakok Intézete és a Tappancs Állatvédő Alapítvány közös programjára!”

A ProgRun Kft.- Rendezvényszervező iroda és a Tappancs Állatvédő Alapítvány 2017.07.22-én. »I. Holdfény éjszakai félmaraton” elnevezéssel futóversenyt szervez. A szervezők futóversenyen gyűjtött kilométerek után befizetett nevezési díjakból tudják biztosítani támogató tevékenységüket, többek között azt a karitatív kezdeményezést is, amely a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Szegedi Vakok Otthonában élők részére kutyaterápiás foglalkozások biztosítását segíti.

Continue reading

A Csongrád Megyei Napsugár Otthon és a Kisteleki Egészségfejlesztési Iroda (EFI)   munkatársai már évek óta szoros kapcsolatot ápolnak. Az iroda munkatársai rendszeresen tartanak az ellátottak és dolgozók részére különböző egészségfejlesztő, lelki tanácsadó beszélgetéseket, klubfoglalkozásokat. Ennek a kapcsolatnak is köszönhető, hogy Vicsek János irodavezető és Kovácsné Szabó Edit, mint szervező, meghívták  a Napsugár Otthon munkatársait is  „A Mozgással az egészségért” rendezvényükre.Continue reading

Ma délelőtt négy csapat lépett a focipályára a Szivárvány Szakosított Szociális Otthonban  rendezett sportnapon. A versenyzők kötélhúzásban is kipróbálták erejüket, de a tornateremben is akadtak érdekes szerek. Több esztendős hagyományunknak megfelelően a nyár végén minden évben megrendezzük a sportnapunkat, melyre meghívjuk az ópusztaszeri és ásotthalmi társintézményeik csapatait is. A vásárhelyi Szivárvány Otthon két csapattal vesz részt a kispályás labdarúgó mérkőzéseken. Akik itt nem lépnek pályára, mert képességeik miatt nem tudnak sportágakban részt venni, azokat a tornateremben különféle akadálypályák várják. Minden küzdősportnak nagy varázsa van. Ez a sportnap az összetartást és a csapaterősítést is jelenti a résztvevőknek – mondta Szilágyi Lászlóné fejlesztő pedagógus, a Szivárvány Sportegyesület elnöke. Hozzátette: a sportnapot a kisteleki Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány anyagi támogatásával rendezték meg.
Continue reading

HÓDMEZŐVÁSÁRHELY – 2015. 09. 30.

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség, a Napsugár Otthon Szivárvány Szakosított Szociális Otthon és Lakóotthona, és a Szivárvány Sportegyesület ismét megrendezte már hagyományosnak mondható Kispályás Regionális Labdarúgó Versenyét. A mostoha időjárási viszonyok ellenére is igen nagy létszámban (120fő sportoló) jelentek meg a csapatok a Városi Stadionban, ahol a város jóvoltából most is térítésmentesen vehettük igénybe a hátsó lelátó melletti műfüves pályákat és az öltözőket egyaránt. Igazán jó körülményeket biztosítva ezzel a rendezvénynek.

Continue reading

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség, a Napsugár Otthon Szivárvány Szakosított Szociális Otthona és Lakóotthona, a Szivárvány Sportegyesület tisztelettel meghívja Önt Regionális Labdarúgó versenyére.

Ideje: 2015. szeptember 29.
Helye: Hódmezővásárhely, Kutasi út 63. (Városi Stadion)

Continue reading

Két budapesti teniszező is, akik a nyári, Los Angeles-i speciális Olimpiára is kvalifikálták magukat, vett részt a Magyar Speciális Olimpia Szövetség, a Napsugár Otthon Szivárvány Szakosított Szociális Otthon-Lakóotthon, valamint a Szivárvány SE országos versenyén kedden Hódmezővásárhelyen.Continue reading