Szivárvány Szakosított Szociális Otthonban rendezett sportnap

Ma délelőtt négy csapat lépett a focipályára a Szivárvány Szakosított Szociális Otthonban  rendezett sportnapon. A versenyzők kötélhúzásban is kipróbálták erejüket, de a tornateremben is akadtak érdekes szerek. Több esztendős hagyományunknak megfelelően a nyár végén minden évben megrendezzük a sportnapunkat, melyre meghívjuk az ópusztaszeri és ásotthalmi társintézményeik csapatait is. A vásárhelyi Szivárvány Otthon két csapattal vesz részt a kispályás labdarúgó mérkőzéseken. Akik itt nem lépnek pályára, mert képességeik miatt nem tudnak sportágakban részt venni, azokat a tornateremben különféle akadálypályák várják. Minden küzdősportnak nagy varázsa van. Ez a sportnap az összetartást és a csapaterősítést is jelenti a résztvevőknek – mondta Szilágyi Lászlóné fejlesztő pedagógus, a Szivárvány Sportegyesület elnöke. Hozzátette: a sportnapot a kisteleki Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány anyagi támogatásával rendezték meg.

Már reggel nagy izgalommal várták a csapatok a találkozást. Küzdőszellem és a barátság nemes érzelme vegyült a szívekben. Délelőtt fél tízkor ünnepélyes köszöntővel kezdődött a sportnap. Ásotthalmi, vásárhelyi és ópusztaszeri otthonok csapatai játszottak egymás ellen 2×10 perces mérkőzéseket. A focistákat is beleértve több mint ötvenen próbálták ki erejüket, állóképességüket és ügyességüket. Az egyik legnépszerűbb a kötélhúzó verseny volt, mely igencsak vidám perceket szerzett.

A tornatermi akadálypálya állomásain zömében ügyességi feladatokat kellett végrehajtaniuk a próbálkozóknak: így teniszlabdákat átdobni egy hulahopp karikán, óriás labdán egyensúlyozni vagy épp alagúton átbújni. Akinek más elképzelése volt, az pedig kosárra dobálhatott, versenyezve azon, ki tud csont nélkül kosarat dobni.

A nemes küzdelemben és a játék örömében hamarabb éhezik meg az ember. Éhségünk csillapítására hatalmas bográcsban főtt a paprikás krumpli, kolléganőink áldozatkész munkáját dicsérve.

Ebéd után díjkiosztás következett, ahol az érmeket a nyertes csapatok örömkönnyei csillogtattak még fényesebbre. Elismerő oklevelet pedig minden résztvevő kapott.