Kerti parti és Családi Nap a kisteleki Napsugár Otthonban

A kisteleki Napsugár Otthon közel húsz éves életében már hagyomány, hogy a nyár közepén a „kapu nyitást” egy kerti partival ünnepeli az intézmény közössége.
2014. július 25-én is ez alkalomból volt hangos az intézmény udvara. A Családi Nappal egybekötött rendezvényen az ellátottak és hozzátartozóik vettek részt, akiket Kerepeczki Magdolna mb. Igazgató Asszony és Szalai Józsefné Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány elnöke köszöntött.


A kerti partit jelenlétével megtisztelte dr. Terecskei Erzsébet Kistelek város jegyzője is.
A száznyolcvan főre megterített asztalok között kanyargott az a „vonat”, amelynek utasai lakókból, hozzátartozókból és dolgozókból állt. Ezt megelőzően nagyrészt az ellátottak produkcióiból összeállított kulturális műsor, valamint a dolgozók vidám „Kacsa tánca” szórakoztatta a közönséget. A délután hátralévő részében pedig a vidámságé, a játékosságé volt a főszerep, hisz Csányi Andrásné ellátott által felolvasott vers is erre ösztönzött:

„Vidám nevetésre okunk mindig akad.
Figyeld a világot, vidámat, a szépet,
ezer okot kínál nekünk rá az élet. …
…Ha megteheted, ne fogd vissza magad,
mert a nevetésed másokra átragad.
Felemeli lelked, mintha léggömb lenne,
és a kacagásod ott visszhangzik benne.”
A játékos feladatok közös munkára késztették a jelenlévőket, mosolyt csalva az arcokra. A közös együttlét emlékére pedig minden asztaltársaság megörökítette a kézfejének rajzolatát, mely emlékül marad a családnak, az intézménynek.
A Családi napot az intézmény konyhája által elkészített gulyásleves és kemencében sült kalács közös elfogyasztása zárta.
A szervezők megelégedettségére a megjelentek jól érezték magukat és ismét egy szép emlékkel gazdagodtak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük