Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány Vándorkupa

2019.05.30-án került megrendezésre a Napsugár Otthonlakóiért Alapítvány Vándorkupa sportrendezvénye a szegvári Károlyi Kastélyban. A rendezvény hagyományteremtő, minden évben egyszer kerül megrendezésre, az előző évben nyertes csapat által. A sportnap célja a csapatépítés, hogy dolgozóink egy remek hangulatú napot töltsenek együtt és különböző feladatokban összemérjék ügyességüket, tudásukat.

A szervező az idei évben a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád Megyei Kirendeltsége volt. A Csongrád Megyei Napsugár Otthon hat intézményből állított csapatokat, a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon három csapattal képviseltette magát és az SZGYF Csongrád Megyei Kirendeltsége is egy csapattal versenyzett, így a résztvevők létszáma 160 fő volt.

A napot vidám, táncos bemelegítéssel indítottunk, melyet a Kirendeltség igazgatónője, Nyári Amália tartott. Ezután következtek az ügyességi játékok, sorversenyek, majd a logikai feladványok megoldásai. A csapatokat és a szurkolókat zsíros kenyér, alma és ásványvíz várta. A versenyek után a sajtos-tejfölös kemencés lángost fogyasztottuk el, melyet a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületének Szegvári Csoportja, Aranyné Katika és segítői készítettek el részünkre. A Babamúzeum, a Kastély és a Kurca part megtekintése után következett az eredményhirdetés. A verseny győztese a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Ópusztaszeri Otthonának csapata, az „Ópuszi”. Szeretettel gratulálunk nekik, jövőre találkozunk Ópusztaszeren.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani segítőinknek, akik nélkül ez a rendezvény nem jöhetett volna létre:

Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány

Szegvári Falufejlesztő, Üzemeltető és Szolgáltató Nonprofit Kft.

Szegvári Egyesített Közművelődési és Muzeális Intézmény dolgozói

Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete (Szegvári Csoport), Arany Lajosné és segítői

Ágoston Antalné

                                                                                                                                             Váradi Mercédesz
képzési referens