Emlékszem…Megérintett…

Emlékszem…Megérintett…

a gyermekvédelem és a szociális ellátás igaz történetei

A Nevelőközösségek Nemzetközi Szövetsége a Magyar Gyermekekért Egyesület (NENESZ) nyílt pályázatot hirdetett „Emlékszem” és „Megérintett” címmel memorandum alkotások létrehozására. A pályázatra a gyermekvédelemben és a szociális ellátásban élő ellátottak és dolgozók jelentkezhettek.

A Csongrád Megyei Napsugár Otthon Szegedi Vakok Otthonából Márton Andrásné és Mártonné Ménesi Erika és Ópusztaszeri Otthonából Tallós Noémi  munkatársak  küldtek be pályaművet. A kezdeményezésre több mint 50 pályázat érkezett az ország különböző intézményeiből. A bíráló bizottság tagjai Nyitrai Imre – szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Krucsainé Herter Anikó – kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Gonda Gyuláné – címzetes egyetemi docens, Szedlacsek Annamária – a NENESZ tiszteletbeli elnökségi tagja, Hadas Krisztina – újságíró, szerkesztő, riporter, tanár és Balassa János – ügyvezető igazgató, InConcert Kft.

A legjobb pályaművek szerzői ajándékba részesültek és minden pályamű kiadásra került  könyv formájában. Az ünnepélyes díjátadóra és könyvbemutatóra 2017. 11. 25. 14.00 került sor  Budapesten a József Attila Színházban.

A Megérintett pályázat díjazottjai:
1. Márton Andrásné
2. Kézi Lászlóné
3. Tóth Ildikó
Különdíj: Mártonné Ménesi Erika
Különdíj: Csermely István

Az Emlékszem pályázat díjazottjai:
1. Kovács Mátyás
2. Gáspár Barbara
3. Olaj Melinda
Különdíj: Kencsán Viktória
Különdíj: Szabó Richárd

Gratulálunk munkatársainknak, Márton Andrásnénak és Mártoné Ménesi Erikának az elért eredményükért!