Sportnap

A NEA-TF-17-SZ-0239 azonosító számú „Másokért megújulni”- lelki egészségvédelem segítőknek című pályázati programjához kapcsolódóan Sportnapot szerveztünk a Csongrád Megyei Napsugár Otthon dolgozóinak „Egy kicsi mozgás mindenkinek kell” jeligével.

A Sportnapra 2017. szeptember 22-én került sor a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Ópusztaszeri Otthonának Foglalkoztatójában. A programot hosszas szervezés és tervezés előzte meg, hiszen szerettük volna, ha minden rendben zajlik, a résztvevők jól érzik magukat.

Minden részleg 5 fős csapatokkal nevezhetett be, illetve részlegenként érkeztek munkatársak, akik hangos szurkolással biztatták versenyzőiket. A rendezvény közös bemelegítéssel kezdődött, amelyet Szoboszlainé Jáger Rita gyógytornász kolléganőnk tartott. A csapatoknak házi feladatként ülőtáncot kellett betanulniuk erre az alkalomra, meghatározott műfajú zenére. Az első versenyszám ennek bemutatása volt, melyet a zsűri, Kerepeczki Magdolna intézményvezető, Szalai Józsefné a Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Papp Tiborné a Foglalkoztató vezetője és Kissné Hájas Éva intézetvezető ápoló pontozott.

Az ügyességi feladatok között volt vízpong, szlalomozás kerékpárral, állomás selfie, cukorkaland, fordított piramis, győzd le a gravitációt, tojástapi, csocsó, dominó őrület, unod a banánt, íjászkodás és lovaglás.

A csapatok bátorságukért plusz pontokat is szerezhettek. Az időjárás is nekünk kedvezett, bár igyekeztünk úgy kialakítani a feladatokat, hogy a szabadban és fedett helyen is könnyen el lehessen végezni őket.

Miközben a játékosok játszottak, szakácsunk Faragó Barát József, finom csirkés paprikás krumplit készített bográcsban, melyet még az eredményhirdetés előtt elfogyasztottunk. Az alapanyagokat az alapítvány biztosította. A zsűri ezt követően elvonult, hogy összeadja a pontokat, és meghozza döntését a verseny első helyezettjét illetően.

A frissítőkről, a gyümölcsről,  amelyet a versenyek között fogyaszthattunk el az alapítvány gondoskodott, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni.

Minden csapat kapott emlékül egy vázát, ami tartalmazta a rendezvény címét, hogy a későbbiekben ránézve jó emlékek árasszák el a résztvevőket. Az első helyezett Ópusztaszer lett, aki ígéretet tett, hogy nem ez volt az utolsó Sportnap, jövőre is minden részleget vár sok szeretettel.

 

Mentálhigiénés csoport