Kecskeméti kirándulás

A Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány támogatásával 2017. szeptember 27-én közös  kirándulást szerveztünk a Csongrád Megyei Napsugár Otthon mórahalmi, ruzsai és kisteleki intézményeinek részvételével.

Az úti cél Kecskemét volt, ahová 29 fő lakó és kísérő ment el. Megérkezésünk után a Népi Iparművészeti Gyűjteményt tekintettük meg, melyet az idősek nagy csodálattal néztek végig, hiszen sok kiállítási tárgy ismerős volt számunkra. A kiállítás megtekintése után a csodás udvarban kisebb pihenőt tartottunk, ahol Kerepecki Magdolna intézményvezető és Szalai Józsefné a Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány kuratóriumi elnöke frissen sült pogácsával vendégelte meg a kirándulókat. Ezután Kecskemét főterét vettük célba ahol többek között megtekintettük a Római Katolikus nagytemplomot és a Szent Miklós templomot, valamint csodálattal hallgattuk a Városháza Harangjátékát. Egy kisebb sétát követően elindultunk a Margaréta otthonba ebédelni. Ebéd után, mivel a lakóink igen csak elfáradtak, hazafelé vettük az utunkat, de Kiskunfélegyházán még egy fagyizás, sütizés  erejéig megálltunk. Lakóink élményekkel teli értek haza és jól érezték magukat ezen a szép őszi napon!

Köszönjük a Napsugár Otthon Lakóiért Alapítványnak, hogy támogatta idős lakóinkat abban, hogy ingyenesen részt vegyenek ezen a kiránduláson.

 

Mórahalmi mentálhigiénés csoport