Tánccal a jobb életminőségért – „Ülőtánc” foglalkozás

A gazdaságilag fejlett társadalmakban növekszik a születéskor várható élettartam. Európa népessége rohamos tempóban öregszik, ez felhívja a figyelmet az időskor, az idősellátás sajátságos problémáira.

Növekszik azon idősek száma is, akik egészségi állapotuk megromlása miatt intézményi ellátásra szorulnak. Ezen ellátásnak sarokköve, hogy a gondozottak beköltözéskori fizikai és szellemi aktivitását a lehető legmagasabb szinten megőrizzék.

Közismert, hogy a fizikai és szellemi fittséget az aktivitás fenntartásával lehet megőrizni, ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy a Napsugár Otthonban és telephelyein olyan elfoglaltságokat kínáljunk az otthon lakóinak, melyek kielégítik a fizikai – szellemi – érzelmi kihívások iránti igényeiket.

Egyik legújabb foglalkozásunk az ”Ülőtánc” csoport. Ez egy olyan kellemes szabadidős tevékenység, mely önálló életvitelükben korlátozott lakóinkat segíti a megromlott fizikai állapot, észlelés, viselkedés, érzelmi önkifejezés és a társas kapcsolatok fenntartásában és javításában.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük