„Holdfény éjszakai félmaraton”

„Fuss a Holdfényben és gyűjts 21 Ft-ot kilométerenként a Vakok Intézete és a Tappancs Állatvédő Alapítvány közös programjára!”

A ProgRun Kft.- Rendezvényszervező iroda és a Tappancs Állatvédő Alapítvány 2017.07.22-én. »I. Holdfény éjszakai félmaraton” elnevezéssel futóversenyt szervez. A szervezők futóversenyen gyűjtött kilométerek után befizetett nevezési díjakból tudják biztosítani támogató tevékenységüket, többek között azt a karitatív kezdeményezést is, amely a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Szegedi Vakok Otthonában élők részére kutyaterápiás foglalkozások biztosítását segíti.

A ProgRun és a Tappancs Állatvédő Alapítvány 4 évvel ezelőtt került kapcsolatba az állatasszisztált terápiával és azóta is számos egészségügyi (gyermekpszichiátria) és szociális intézményben végeztek fejlesztő, illetve stresszoldó foglalkozásokat óriási sikerrel. 2015-ben a Pszichiátriai Szakdolgozók XVI. Országos Konferenciáján meghívott előadóként számoltak be az elért eredményekről.

A Csongrád Megyei Napsugár Otthon Szegedi Vakok Otthonában 2017. március hónapban tartottak egy próbafoglalkozást, amely nagyon nagy sikert aratott mind a gondozottak, mind a gondozó személyzet körében.

Várunk minden érdeklődőt, támogatni szándékozót, hogy vegyen részt ezen a versenyen, hiszen a gyűjtött kilométerek díjainak befizetésével a résztvevők hozzájárulnak további  karitatív tevékenység biztosításához. Így annak a programnak a megvalósításához is, amely a  Szegedi Vakok Otthonában élők részére kutyaterápiás foglalkozások megtartásával az ott élők mentális állapotának javítása érdekében indulhat.

A versenyfelhívás az alábbi linken található:

http://progrun.hu/events/i-holdfeny-ejszakai-felmaraton/versenykiiras