A szociális ágazatban dolgozók ünnepeltek Kisteleken

A szociális munka napja alkalmából 2015. november 13-án az Szociális Gyermekvédelmi Főigazgatóság Megyei kirendeltsége és a Napsugár Otthon szervezésében a Kisteleki Általános Iskola aulájában rendezték meg a megyei bentlakásos intézmények és gyermekotthonok munkatársai részére a Szociális Munka Napját. Az ünnepségen részt vett Bátori Zsolt Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) főigazgatója, dr. Berta Árpádné az SZGYF Megyei Kirendeltségének igazgatója, Farkas Sándor országgyűlési képviselő, valamint dr. Szalai Gabriella Kistelek Járás kormányhivatal vezetője, Horváth János Kistelek város alpolgármestere és a megyei szociális intézmények igazgatói, munkatársai.

Az ünnepségen dr. Berta Árpádné megyei igazgató, Farkas Sándor országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket, majd ünnepi beszédében Bátori Zsolt SZGYF főigazgatója azt kívánta, hogy kiszámítható legyen az ágazatban dolgozók jövője. Az ünnep alkalmából Bátori Zsolt Főigazgatói Dicséretben részesítette Simonné Sinkó Erikát, a Marosmenti Szociális Intézmény óföldeáki Návay Aranka Idősek Otthona részlegvezetőjét, Majsai Beatrixet, a Napsugár Otthon Hódmezővásárhelyi Szivárvány Szakosított Szociális Otthon részlegvezetőjét, Simon Györgyit a Napsugár Otthon ópusztaszeri Pszichiátriai Otthon részlegvezetőjét, Lovas Nórát az SZGYF Csongrád megyei kirendeltség munkatársát, valamint Kucsoráné Süli Anikót a kisteleki Napsugár Otthon munkatársát.

A Napsugár Otthon hódmezővásárhelyi Szivárvány Szakosított Szociális Otthon munkatársai a Szociális Munka Napja alkalmából tartott megemlékezése után a Napsugár Otthon telephelyeinek munkatársai vidám zenés-táncos műsorral szórakoztatták a jelenlévőket.

Az délután utolsó hivatalos programjának keretén belül Kerepeczki Magdolna a Napsugár Otthon mb. Igazgató Asszonya köszöntötte az ez évben nyugdíjazott munkatársakat és a 25, 30 és 40 éves jubileumi jogviszonnyal rendelkező közalkalmazottakat. „Közösségi Munkáért” díjban részesítette Fekete Ferencné gondozónőt, a kisteleki Napsugár Otthon dolgozóját, a hódmezővásárhelyi Szivárvány Szakosított Szociális Otthonból Dajka Szabó Beatrix  gondozónőt, Turzó Antalt az ásotthalmi Fogyatékos Otthon mentálhigiénés munkatársát, Császár Antalné élelmezésvezetőt a mórahalmi Idősek Otthona munkatársát, Nemes Istvánnét a ruzsai Idősek Otthonának szakácsnőjét,  Szabó Istvánnét az ópusztaszeri Pszichiátriai Otthon dolgozóját. Az ünnepi munkaérte
kezletet a gála műsor zárta, ahol Víghné Locska Krisztina és Bozó Péter énekkel szórakoztatta a közönséget, zongorán kísért Kovácsné Kaczur Andrea, majd Ádász Marianna, szegedi táncos, indiai táncot adott elő. Ezt követően a felhőtlen szórakozásé volt a főszerep.

A Napsugár Otthon vezetése köszönetet mond Nagy Sándor polgármester Úrnak és Pappné Guba Évának a Kisteleki Általános Iskola Igazgatójának, hogy a helyszínt biztosította valamint Tóthné Tóth Annának, dr. Nagy Nettának, Horváth Zoltának, Borsik Erzsébetnek, Szombathelyi Árpádnak, akik segítségnyújtásukkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.