Többszörös ünnep a kisteleki Napsugár Otthonban

A kisteleki Napsugár Otthonban 2015. 09. 25-én kezdődött az a rendezvény sorozat, mely az Idősek Világ napja alkalmából került megrendezésre.  A nyitó rendezvénynek  kettős jelentősége volt az intézmény életében, hiszen nemcsak az Időseket ünnepelték, de az intézmény fenn állásásnak 20. évfordulóját is. Az alkalomból meghívást kapott dr. Juhász Tünde kormánymegbízott, Farkas Sándor országgyűlési képviselő, Nagy Sándor Kistelek város polgármestere, dr. Szalai Gabriella Kisteleki Járási Hivatal vezetője, dr. Berta Árpádné a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád Megyei Kirendeltségének igazgatója, a megyei társintézmények igazgatói, munkatársai, a kisteleki intézmények igazgatói, valamint azon szolgáltatók képviselői, munkatársai akik kapcsolatban állnak a Napsugár Otthonnal.

A Rózsaliget kollégium dísztermében rendezett ünnepségen Sándor Györgyné egy verssel köszöntötte az időseket,  majd Kerepeczki Magdolna megbízott igazgató mondott köszöntőt.

Ezt követően Juhász Tünde kormánymegbízott ünnepi beszédében elmondta, hogy a bentlakásos intézmény éppen két évtizede lát el pótolhatatlan feladatot az időskorúak gondozása terén. Méltatatta az idős emberek nyitottságát arra, hogy lélekben gazdagodhassanak és ebben az intézményben ehhez minden rendelkezésükre áll.

Juhász Tünde a jeles évfordulóhoz és a következő húsz évhez is sok sikert kívánt, s az otthonlakóknak hasznos időtöltést, nagyon kellemes szórakozást, és nem utolsó sorban további jó egészséget, hogy minél több, ehhez hasonló, élmény dús napban legyen közösen részük!

A kormánymegbízott Asszony köszöntő szavai után, Farkas Sándor országgyűlési képviselő, majd Nagy Sándor Kistelek Polgármestere is köszöntötte a jelenlévőket. Ezt követően Kerepeczki Magdolna Igazgató Asszony ismertette röviden a Napsugár Otthon fontosabb állomásait, majd felkérte dr. Berta Árpádnét, aki 18 éven keresztül igazgatta az intézményt, hogy mondja el köszöntő szavait.

Dr. Berta Árpádné Igazgató Asszony elmondta, hogy életpályája meghatározó része volt az amit a kisteleki otthonban eltöltött. Az elmúlt időszak bizonyította, hogy szükség volt ebben a térségben egy olyan intézményre, ahol az időskorúak otthonra lelnek. Igazgató Asszony beszélt a szakmai munka fontosságáról, valamint arról hogy ez az elhivatottság nélkül nem valósulhatott meg, melyet „Kezdetektől odafigyeltünk arra, hogy egy magas szintű szakmai munka valósuljon meg, melyet nemcsak magamnak, hanem azoknak a kollégáknak is  köszönhetem, akik jó része itt van közöttünk, akikkel együtt, közösen értük el azt a sok szép eredményt amit tettünk. Születésnapokon egy kicsit visszaemlékezünk az elmúlt időszakokra. Nagyon sok közös élmény, nagyon sok öröm, nagyon sok bánat is, sok fájdalom is ért minket, de mindig volt egy közös cél, ami ezen mindig túllendített és erőt adott nekünk ahhoz, hogy tudjuk folyatni azt a szép munkát, gondoskodást, amit annak idején célul tűztünk ki.”

Az Igazgató Asszony ünnepi beszéde után Kerepeczki Magdolna mb. igazgatóval együtt köszöntötte azokat a lakókat és dolgozókat, akik a kezdetektől fogva és még a mai napig részesei a Napsugár Otthon életének. Lakók közül Zsikó Györgyné és Vass Zoltán, dolgozók közül, mint alapító tagok: Szalai Józsefné, Sándor Györgyné, Rozsnyai Jánosné, Rácz Krisztina, valamint az intézmény háziorvosa Dr. Krizsán Tibor.

A megemlékezések után következett az a kulturális program, melyben az otthon lakói és dolgozói vettek részt: versmondással Hopenthaler Istvánné, Dr. Szilágyi Jánosné, Dobó János, majd a Tarka-barka énekkari csoport és az ülő tánccsoport, valamint szintén lakók által elevenedett meg a színpadon a Didergő király c. mese is. Az otthon dolgozói két zenés táncos produkcióval készültek. Meghívott fellépőként pedig szerepelt a szegedi Nosztalgia néptáncegyüttes és slágereket éneklő Gulyás Brigitta kisteleki tanuló, aki szép hangjával kápráztatta el a közönséget. A kulturális rész előtt levetítésre került egy fényképekből összeállított kisfilm is, mely a kezdetektől napjainkig mutatott pillanatképeket az otthon életéből.

Az ünnepi műsor után az otthon aulájában minden érdeklődő megtekinthette azt a kiállítást, mely a lakók és dolgozók kézműves tárgyait mutatta be, illetve fényképek által felidéződött a húsz éves múlt.