Tisza’83 Citerás tábor

„Pár hangnyi dallamok, mintha kőbe vésve állták volna századok viharát.”

Az alapítvány képviseletében 2015. 08.10-15-ig városunk vezetőségének köszönhetően szakmai táborban vettünk részt Kecskeméten. Nagy szeretettel fogadták 16 fős csoportunkat. Büszkén hallgattam, hogy térségünkben zenekarunk létszáma egyedülálló, elmeséltem milyen fontosnak tartjuk, hogy a fiatalokkal is megszerettessük a népzenét a tudásunkat továbbfejlesszük és szakmailag minőséget képviseljünk.

Egy hét alatt különböző tájegységek jellegzetes dallamaival, díszítéseivel, és az adott tájegységre jellemző néprajzi ismeretekkel gyarapodhattunk. A táborban neves szakemberek tanítottak minket, érdekes előadásokat is hallhattunk.

Az oktatás csoportokban történt, melyekbe meghallgatás után kerültek a táborozók. Csapatunkkal három különböző csoportba kerültünk, így három különböző tájegység dalaival, citerajátékának jellegzetes díszítéseivel ismerkedhettünk meg. A foglalkozások délelőtt és délután is zajlottak, nagyon sok újdonságot tanultunk. Fakultatív programokban is részt vehettünk, népi játékok kézműves foglalkozások és néptánc is szerepelt a repertoárban. A tábor ünnepélyes gálával zárult, ahol mindent csoport előadta a héten tanultakat. A tanult népdalokat még frissen aug.20-án is előadtuk a kisteleki búcsúban.

Köszönjük városunk vezetőségének, hogy lehetővé tették szakmai fejlődésünket és támogatják, hogy minőséget képviselve megőrizzük és továbbadjuk ezt a szép hagyományt.

Kistelek, 2015.08.25.

Víghné Lócskai Krisztina
zenekar vezető