Családi és férfi nap a sport jegyében

2019. június 21-én a Csongrád Megyei Napsugár Otthon kisteleki idősek otthonában családi nap és férfi nap került megrendezésre. A sportrendezvényre meghívást kaptak az intézmény lakóinak hozzátartozói, akik nagy számban meg is jelentek.

A rendezvényt Kerepeczki Magdolna az Intézményvezető Asszonya nyitotta meg. Beszédében köszöntötte az ellátottakat és hozzátartozóikat. Tájékoztatásában az intézményben történt változásokról és újításokról beszélt. Bemutatta az Intézményvezető helyettes munkakörben dolgozó Törökné Nagymihály Irént és Szalai Józsefnét, a Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány Elnökét is, aki köszöntőjében beszélt az alapítvány eredményeiről, terveiről, valamint megköszönte a felajánlott 1% -ot.

A megnyitó beszédek után kezdetét vette a férfiak köszöntése. A konferáló szerepét Csincsák Zsuzsanna, szociális munkatárs töltötte be, aki felkonferálva a műsorszámokat. Kezdésnek Koncz Zsuzsa Ha én rózsa volnék című éneke következett, amely dal szövegének a férfiakra vonatkozó átiratával kedveskedtek a dolgozók. A dal után Nagy Jenőné verse következett, amely szintén a férfiak köszöntéséről szólt. Ezt követte az ellátottak ülőtánca, mely Záray Márta és Vámosi Vilmos „Köss egy sárga szalagot” című dalára megtanult koreográfiát mutattak be. Az ülőtánc érdekességét a tizenöt lakó kezén lévő sárga szalagok játéka adta, amely a kezük mozgatásával különleges szalagjátékot eredményezett.

A dolgozók részéről a mentálhigiénés munkacsoport tagjait láthattuk, akik komédiájában a rögtönzött fodrász szalonban pletykálkodtak a férfiakról. A férfiak köszöntő műsorának keretét a megnyitáshoz hasonlóan egy dal adta, amely a jól ismert Szegény vagyok című jó hangulatú mulatós dal férfiakra átírt változata volt. A nagy melegben a sós sütemény mellett ásványvízzel és frissítő limonádéval kínáltuk a megjelenteket.

A férfiak köszöntését lezárva kezdetét vette a családi nap fergeteges sorjátékokkal tűzdelt vetélkedője a sport jegyében. Öt csapat alakult, akiknek az első feladatuk a csapatnév választás volt. Ez után következett a tekegurítás, a lufi tánc, ahol a táncpartnerek lufit tartottak a homlokuk között. A ping pong labda fújás feladatát egyik pohárból a másikba nagyon könnyedén vették a csapatok, de az azt következő lufi vezetés tollas ütővel már jobban feladta a leckét.

A cseberből vederbe feladat is nagy sikert aratott, ahol kanállal kellett egy pályán áthaladva áttölteni a vizet egy másik edénybe, majd az idő lejárta után az a csapat nyerte a feladatot, amelyik csapat a legtöbb vizet tudta áttölteni.

A lufi borotválás is időre történő ügyességi feladat volt, ahol a lehető legjobban hab mentes lufit díjazta a zsűri.

Ez után egy zenés feladat következett, ahol a szék foglaló feladat volt. A zene megállításával a lehető leggyorsabban helyet kell foglalni a kihelyezett székekre, amelyből egyel kevesebb van, mint ahány résztvevő. A családi nap sport feladatait egy zene felismerés zárta, ahol a zene dallamáról lehetett felismerni az ismertebbnél ismertebb zeneszámokat, amelyet nem volt elég kitalálni, bizony el is kellett énekelni. A feladatok között kvíz kérdések is nehezítették a csapatok pont szerzését. Az idősek rendkívül jól szórakoztak gyermekeik és unokáik körében. A sportos nap zárásaként estebéd került felszolgálásra, ami szalonna és kolbász volt, amit az udvaron tárcsán sütöttek a dolgozók, lakók és hozzátartozók.

Fergeteges hangulatban és rengeteg mókával telt a férfi nappal egybekötött sportos családi nap, ahol garantált volt a jó kedv. A Napsugár Otthon Lakóiért Alapítványnak köszönhetően terítékre kerültek mézes sütemények is. Az alapítvány biztosította a sörpadokon és asztalon kívül, a felállított két nagy sátort is, amely jó szolgálatot tett a vacsora közben lezúduló nyári zápor ellen is.