Szociális munkanap Kisteleken az alapítvány támogatásával

Kisteleken ünnepelték a szociális munka napját a megye szociális intézményei 2018.11.16-án.
Az elismerések, a munkatársak köszöntése mellett színpadi produkciókra is sor került, majd a közösen elköltött vacsora és a zenés-táncos est mellett lehetőség volt egy „Chill out” szoba igénybevételére is.
Idén november 16-án a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság és a Csongrád Megyei Kirendeltsége Szociális Munka Napja alkalmából köszöntötte a szociális szférában dolgozó megyei intézmények munkatársait.
A rendezvény első részét a Csongrád Megyei Napsugár Otthon intézményvezetője, Kerepeczki Magdolna nyitotta meg. Az intézményvezető asszony tájékoztatta a dolgozókat az elmúlt év eseményeiről és a munkatársak valamint az ellátottak pályázatokon való részvételéről, az elért helyezéseikről. Az SZGYF által kiírt Hang és Kép Nemzetközi fotópályázaton résztvevő mórahalmi részleg Zsíros Martin munkatárs patronálásával pályázó Futaki Gábor ellátott, a „Kék szemek” című pályázatával első helyezést ért el. Az  Integrált Jogvédelmi szolgálat: Tudom, hogy van jogom – „Otthonban családban” című pályázaton Thurzó Antal segítségével Cziráki Zsolt két fotóval első helyezést ért el. Továbbá a Magyar Speciális Művészeti Műhely Mozgókép Egyesülete nemzetközi pályázatán Cziráki Zsolt ellátott Czöndörné Mohai Ibolya részlegvezető segítségével beadott „Jövőképek” című
kisfilmje különdíjat kapott.
A továbbiakban Kerepeczki Magdolna intézményvezető asszony a hagyományokhoz hűen egy csokor virággal köszöntötte az intézmény nyugdíjasait, akik 2018-ban kezdték meg nyugdíjas éveiket.
Ezután az intézményvezető asszony a közfeladatok ellátásában töltött évek elismeréséül köszöntötte a 25-, 30-, és 40 éves  szolgálatot teljesítő munkatársakat.
Az intézményvezető azokat a munkatársakat is kiemelte, akik a közösségért kimagasló munkát végeztek. Kerepeczki Magdolna és a részlegvezetők dicsérő oklevéllel és egy csokor virággal jutalmazták a Csongrád Megyei Napsugár Otthon és a telephelyek munkatársait.
Az ünnepi rendezvény első részének zárásaként az önkéntesek produkciót láthatták a jelenlévők. Így színpadra került Szegedről a 6 macsó retrobugi-ja, Ásotthalomról a sörivók bajor tánca sörivás nélkül, valamint Kistelekről szolgálatot teljesítő „katonák” bakatánca után az intézményvezető asszony megköszönte az alapítvány és az önkéntesek támogatását a rendezvény létrejöttében.
A program második felében Nyári Amália, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád Megyei Kirendeltségének megbízott igazgatója köszöntötte a meghívott vendégeket, külön Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott asszonyt, Farkas Sándort, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkárát és miniszterhelyettesét, Dr. Berta Árpádnét, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád Megyei Kirendeltségének
nyugalmazott Igazgatóját, valamint Darabos Gábort, Kistelek város alpolgármesterét.
Dr. Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott asszony mondta el ünnepi beszédét, amelyben köszönetet mondott a szociális munkát végzőknek, hiszen úgy gondolja, hogy szociális munkásnak lenni jóval több, mint munka. Véleménye szerint ez szolgálat a szó
legnemesebb értelmében. Minden Csongrád megyei ellátott nevében megköszönte az értük végzett munkát. Őt követte Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese, aki háláját fejezte ki a szociális szférában dolgozók iránt és elkötelezett,
pótolhatatlan munkájukhoz további kitartást kívánt. A köszöntők sorát Darabos Gábor, Kistelek város alpolgármesterének beszéde zárta, aki sok fizikai és lelki erőt kívánt a szociális munkásoknak.
Az ünnepi köszöntők után Nyári Amália a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Főigazgatói dicséreteit adta át a Csongrád Megyei Aranysziget Otthon Gyöngyvirág utcai székhelyű intézmény szociális munkatársa, a Csongrád Megyei Gesztenyeliget Otthon Derekegyházi Ápoló Otthonának két dolgozója és a Területi és Gyermekvédelmi Szakszolgálat két munkatársa részére.

A délután zárásaként ismét a Csongrád Megyei Napsugár Otthon telephelyeinek produkciója következett, amellyel a szociális munka világnapjára emlékeztek. Csincsák Zsuzanna, Hamvas Béla: Útravaló, Sándor Györgyné, Antonie de Saint-Exupéry Fohász című versét mondta el, illetve levetítésre került a Csabai Zoltán terápiás munkatárs által szerkesztett kisfilm, amelyben a különböző telephelyeken élő ellátottak mondták el jókívánságaikat e nap tiszteletére. Befejezésként a mórahalmi és ópusztaszeri önkéntesek produkcióit láthatta a közönség.

Az est további részében a közösen elköltött vacsora és zenés táncos est mellett lehetőség volt B-opcióként egy „Chill out” szoba igénybevételére is, amely a Sportcsarnok emeletén került kialakításra, ahol a munkatársak feltöltődhettek és babzsákokon pihenhettek, beszélgethettek egy finom tea és halk zene mellett.