Népzenei találkozó

2018.szeptember 1-jén a kisteleki citerazenekar a Napsugár Alapítvány tagozataként népzenei találkozót rendezett a közösségi házban. A találkozón 10 népi együttes zenekar, és népdalkör vett részt.

A találkozót Darabos Gábor alpolgármester úr nyitotta meg, aki köszöntötte az együtteseket, és örömét fejezte ki, hogy sok fiatal is részt vesz az együttes tagjai között.

A köszöntő után Vassné Valika rövid életúttal bemutatta a fellépőket, majd a támogatóknak megköszönte az adományt. A bemutatót követte az alapítvány elnökének vendég üdvözlője.

 

Tisztelt Zenekarok, Énekkarok, tisztelt Jelenlévők!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Szeretettel köszöntök minden résztvevőt a Kisteleki Citera Együttes a Napsugár Alapítvány nevében, akár szereplője, akár nézője a mai napon itt Kisteleken szervezett népzenei találkozónak, amelyen egy nagyon tiszteletre méltó gondolat nyomán 10 csoport előadásában csendülnek fel a zenék és az énekek.

Jó érzés ma Kistelekinek lenni, egyáltalán ezt a napot itt, az Önök körében tölteni. A Kisteleki Citera Együttes szervezésének köszönhetően, olyan esemény részeseivé válunk, amelyek igen méltónak látszanak a mai nap megünnepléséhez.

Newton természettudós mondta, hogy „Az emberek túl sok falat építenek és túl kevés hidat.” Úgy gondolom, ez a rendezvény hidakat épít a résztvevők között, de nem csak abban a szűknek mondható körben, hanem sokkal tágabb viszonylatokban is. Talán ez a legnagyobb értéke ennek a mai napnak.

Az előttünk lévő néhány óra egyedinek ígérkezik. Köszönetünket kell kifejeznünk azoknak a zenekaroknak az énekeseknek, akik elfogadták a meghívást, mert ők tudják, hogy „a zene nemesíti és Istenhez emeli a lelket.” Ezen kívül még azt is tudják, amit Kodály Zoltán mondott:

„A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele: lelki vérszegénységben él és hal.”

Kívánom, hogy érezzék magukat nagyon jól itt nálunk, Kisteleken, vigyék el kisvárosunk jó hírét és térjenek vissza hozzánk. Kívánom a résztvevőknek, hogy még sokáig leljék boldogságukat abban, amit szeretnek, dalolhassanak a maguk és mások örömére! Nekünk hallgatóknak pedig egy csodálatos élményt kívánok!

Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

Az előadásokat Horváth János alpolgármester úr zárta köszönő szavaival. Megköszönte a résztvevők együtt éneklését a fellépőkkel, majd minden együttesnek, énekkarnak szerény ajándékot nyújtott át.

 

Kistelek, 2018.09.05.

 

Szalai Józsefné

elnök