Domaszéki kirándulás a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Ruzsai Idősek Otthona lakóival

2018.06.12-én a Csongrád Megyei Napsugár Otthon lakói és a mentálhigiénés csoport tagjai kirándulást tettek a domaszéki Piroska Vendégházba. „Kis csapatuk” közel 30 fővel vágott neki a tanyalátogatásnak. Délelőtt 9 órakor indultak az intézmény parkolójából. Kisbusszal és az intézmény autójával nagy izgalommal haladtak úticéluk felé.

 

Érkezésüket követően a tanyát körülvevő terebélyes fák árnyékát élvezték az ottlévők. Házigazdáik Ördög József és családja volt, akik nagy szeretettel és sok- sok süteménnyel várták az intézmény lakóit és dolgozóit. Főfogásként babgulyást szolgáltak fel, amit mindenki jóízűen fogyasztott el. Gyógytornászuk látva az elfogyasztott süti mennyiséget, zsírégetésként egy spontán közös tornát tartott a fák árnyékában.  Az átmozgató torna után tettek egy sétát a hatalmas parkosított udvarban. A délelőtt hátralévő részében játékos szabadfoglalkozásként kártyáztak, tekéztek, zenét hallgattak és mindeközben énekeltek a lakók a dolgozókkal egyaránt.

A hazaindulás pillanata nehéz volt a lakók részére, mivel nagyon jól érezték magukat a szabad, zöld környezetben. Egy új, ismeretlen, de nyugodt helyen járhattak, amely mindenkire kellemes hatással bírt. Kikapcsolódott lakó és dolgozó egyaránt, aki részt vett ezen a programon.

A kirándulásuk megvalósulását segítette a Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány, amelyet ezúton is köszön a szociális- és mentálhigiénés csoport.