Advent a Mórahalmi Idősek Otthonában

Advent a Mórahalmi Idősek Otthonában

A tél beköszöntével lakóink és munkatársaink is izgatottan készülődtek az ünnepekre.

December 6-án hozzánk is ellátogatott a Mikulás. Minden lakónk nagyon várta már a nagyszakállút, aki egy-egy mikuláscsomaggal jutalmazta meg az időseket. Virgácsot idén sem kapott senki.

Ellátogattak hozzánk betlehemi műsorukkal a mórahalmi Szent Imre Katolikus Általános Iskola  4. osztályos tanulói. Ezúton is köszönjük nekik az előadásukat és a sok szép rajzot, melyekkel tovább díszítettük az Otthon falait és lakószobáit.

December közepén elkezdtük kicsomagolni a karácsonyfadíszeket és tervezgettük, hogy hol legyen a karácsonyfa.

Közösen az ellátottakkal díszítettük fel a karácsonyfát. A karácsonyi hangulat fokozása érdekében egy kis forralt borral leptük meg Őket.

A röszkei és mórahalmi Karitász idén is meglátogatta az időseket. Házi mézeskaláccsal, pogácsával és szaloncukorral kedveskedtek.

December 21-én került sor a Karácsonyi Ünnepségre az Otthonban. Lakóinkat köszöntötte Nógrádi Zoltán Mórahalom város polgármestere, Kerepeczki Magdolna intézményvezető Asszony, Joó Balázs plébános és Szalai Józsefné a Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány kuratórium elnöke, aki szaloncukorral lepte meg a jelenlévőket. Műsort a Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai valamint a Móra Ferenc Általános Iskola 5. osztályos tanulói adták, illetve Hegedűs Ferenc ellátottunk szavalta el saját versét.  Zárásként az intézmény dolgozói elénekelték Pintér Béla Csoda vár című karácsonyi dalát.

Mórahalmi mentálhigiénés csoport

Advent a Mórahalmi Idősek Otthonában