Karácsonyi Ünnepség Ópusztaszeren

Lakóink és dolgozóink már hetek óta izgatottan készültek az adventi időszakra. A ráhangolódás jegyében a szegedi karácsonyi vásárba is ellátogattunk, ahol lakóink körbenézhettek és szeretteiknek vásárolhattak az ünnepien kivilágított Széchenyi tér és Dóm tér forgatagában. A szegedi kirándulás mellett pedig lázasan készülődtünk a december 20-án tartandó karácsonyi ünnepségünkre. Közös célunk volt, hogy azon lakóink számára is családias és különleges ünnepi hangulatban teljenek ezek a napok, akiknek nem volt lehetősége a családdal együtt tölteni a karácsonyt. Együtt díszítettük fel karácsonyfáinkat, melyben a lakók, és dolgozóink is örömmel nyújtottak segítséget.

A karácsonyi ünnepség idén is igazán meghitt hangulatban telt. Kerepeczki Magdolna Intézményvezető Asszony és a Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Szalai Józsefné mondtak szívhez szóló beszédet, ezt követően átadták a lakók karácsonyi ajándékát, melynek a lakók, mint minden évben, most is nagyon örültek. Ebben az évben is eljött hozzánk Antal Imre plébános, aki megtartotta a karácsonyi szentmisét.

Az ünnepi műsort egy képes összeállítással kezdtük, mellyel együtt emlékezhettünk vissza a 2017-es év programjaira és eseményeire. Újdonságnak számított, hogy az idei évben alakult újra a Zeneklub, így ez alkalomból tudták megmutatni a résztvevők, mit is tanultak a foglalkozás keretén belül. Az egyikük zongorán kísérte a Zeneklub kórusát, akik a Csendes éj című karácsonyi dalt énekelték el. A 2/4-es osztály megható Betlehemi műsort adott elő, melyet a Kastély épület lakói követtek, akik szívhez szóló verssel és énekléssel emelték az alkalom színvonalát. Az ünnepség zárásaként Bálint Csilla doktornő gyönyörű harmonika-játékával kápráztatta el a közönséget.

A karácsony különleges fontosságú minden ember számára. Ez a szeretet ünnepe, éljen az ember családban vagy intézményi körülmények között. Az intézményben élő emberek számára segíteni kell, hogy a karácsony ne veszítsen jelentőségéből és törekednünk kell ezen az ünnepen olyan körülményeket teremteni lakóink számára, hogy a karácsony szeretete és fontossága ne halványodjon szívükben. Biztosítani kell számukra azokat a feltételeket, melyek révén ők is méltón ünnepelhetik meg ezt a bensőséges ünnepet.

Köszönjük a Napsugár Otthon Lakóiért Alapítványnak, hogy nem csak a karácsonyi ajándékokat adományozta, de egész évben támogatta rendezvényeinket, hozzájárult lakóink hétköznapjainak színesítéséhez is.

Mentálhigiénés csoport

 

1.Karácsonyi Ünnepség Ópusztaszer