NÉPZENEI TALÁLKOZÓ

2017. augusztus 26-án a már hagyománnyá vált népzenei találkozót rendeztük meg a Kistelek Város Önkormányzat, a NEA-TF-17-M-0398, a NEA-TF-17-SZ-0239 pályázat támogatásával.

„Az ének szebbé teszi az életet, az éneklők másokét is. Nem sokat ér, ha magunkban dalolunk, szebb, ha ketten összedalolnak. Aztán mind többen, százan, ezren, míg megszólal a nagy Harmónia, amiben mind egyek lehetünk. Akkor mondhatjuk majd csak igazán: Örvendjen az egész világ.” (Kodály Z.) ,

Örömmel fogadtuk a hozzánk érkező együtteseket és a fenti idézettel köszöntötte Víghné Lócskai Krisztina a vendégeket: az Öttömösi Citerazenekart  a Szentesi Pengető Citerazenekart , a Csólyospálosi Hagyományőrző Asszonykórust a Csengelei Népdalkört és Citerazenekart, a Földeáki Citerazenekart és Pávakört valamint az Öreghegyi Bodza Citerazenekart Dorozsmáról. Természetesen A Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány Kisteleki Citerabarátok Köre is szerepelt.

A több évtizedes múltra visszatekintő citerás találkozót Darabos Gábor és Horváth János alpolgármesterek nyitották meg, akik a város nevében megköszönték a kisteleki citerások odaadó munkáját és a citerazene ápolását, de nem felejtettek el megemlékezni Rácz Imre bácsiról sem.

Az előadás alatti jó hangulatban a vendégek a fellépőkkel együtt énekeltek. A vendég zenekaroknak emléklapokkal és ajándékkal kedveskedtek a házigazdák, majd a közös dal eléneklése ezúttal sem maradhatott el. A vacsorát követő, hajnalig tartó talpalávalóról már Tari József gondoskodott.

A Kisteleki Citerabarátok Köre előadásában elhangoztak a nyári egyhetes táborban tanult új dalok is, melyekhez már hegedű kíséret is csatlakozott. A tábor Kisteleken került megrendezésre, melyen általános és középiskolás tanulók is részt vettek. A zenekar tagjai önkéntesként sok kisteleki és vidéki rendezvényt is támogatnak.

A mottónknak megfelelően az esten 170-en örvendtünk egymásnak, és nagyon jó hangulatban töltöttük el az éjszakába nyúló napot.

Hozzájárult a hangulathoz az Aqua Hotel által biztosított vacsora, a Darabos Pékség által felajánlott finom kalács, a Lócskai pince és Tóthné Ica néni itala, valamint Tari József talp alá való zenéje. Köszönjük a támogatásokat, amely nélkül a rendezvény nem jöhetett volna létre.

 

Kistelek, 2017.08.29.

 

Víghné Lócskai Krisztina

zenekar vezető