„Mozdulj – Szórakozz – Nevess”

Játékos sportvetélkedő a Csongrád Megyei Napsugár Otthonban

A Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány a NEA-TF-17-M-0398 pályázati program keretein belül és a Kisteleki Csongrád Megyei Napsugár Otthon közös szervezésében 2017. 06. 01-én valósította meg azt a Sport rendezvényt, amelyen a Csongrád Megyei Napsugár Otthon intézményei és vendégként a vásárhelyi Csongrád Megyei Szivárvány Otthon dolgozói vettek részt. A Sport nap helyszíne a Kisteleki intézmény udvara és zöld területe volt.

A rendezvény célja az volt, hogy a hétköznapi megterhelő munka mellett legyen lehetőségük  kikapcsolódásra, ismerkedésre a különböző területen és helyszínen dolgozó munkatársaknak.

A Sport napot Kerepeczki Magdolna intézményvezető és Szalai Józsefné az alapítvány elnöke nyitotta meg. Köszöntötték a résztvevőket, (Csongrád Megye Napsugár Otthon –Mórahalmi Idősek Otthona, Ópusztaszeri Otthona, Ruzsai Otthona, Szegedi Vakok Otthona, Ásotthalmi Részlege, Csongrád Megyei Szivárvány Otthon), akik 10 fős csapattal és szurkoló táborral érkeztek, valamint Bereczki Hajnalt a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád Megyei Kirendeltségének szociális referensét és Kis Ildikót a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Szivárvány Otthonának Intézményvezetőjét. Ezt követően a jelenlévőket az intézmények gyógytornászai mozgatták meg elsőként ezzel is ráhangolódva a sport vetélkedőre. A zenés torna után minden csapat bemutathatta csapatindulóját, majd elkezdődött az erőnléti és ügyességi megmérettetés. A verseny első fordulójában Retro sorverseny keretében mérkőztek meg a csapatok. Volt Mocsáron való átkelés, Zsákban futás, Talicskázás, Gólya viszi a fiát, de megmutathatták a csapatok a gyorsaságukat szivaccsal történő vízhordásban vagy labdagurításban is. Az utolsó feladatnál a hátra felé vonatozásában, ahol hetven ember alkotta a vonatot, egy csapat sem esett ki a játékból.  A zsűrinek, aki Bereczki Hajnal, Kiss Ildikó, Szalai Józsefné és Kerepeczki Magdolna volt, igazán nehéz feladata adódott, mert minden csapat maximális igyekezettel küzdött a győzelemért.

A második fordulóban a csapatok elsősorban a logikai gondolkodásukat, kreativitásukat bizonyíthatták hét asztalnál. Az állomásokon többek közt válaszoltak a Kvíz kérdésekre, készítettek plakátot a rendezvényről, híres emberek fotóit rakták ki, vagy logikai fejtörőt oldottak meg közösen. Bár az időjárás közbe szólt és gyorsan kellett esőmentes helyre szaladnia mindenkinek a verseny nem állt meg. Minden csapat becsülettel végig járta az állomásokat és teljesítette az utolsó feladatát is miszerint meg kellett keresni az elrejtett Kincses ládát, melyet a zsűrinek is bemutattak. Miközben a csapatok versenyeztek az eső elöl a szurkolók az intézmény alulájába menekítették az asztalokat, padokat, hogy előkészüljenek az ebédhez. A közös ebéd elfogyasztása után az eredményhirdetés alapján a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon csapata vitte el a vándorserleget, ezzel meg szerezve a következő sportnap rendezésének lehetőségét.

Az eső ellenére mindenki, versenyzők és résztvevők egyaránt kellemesen elfáradva, de vidáman és elégedetten zárták a napot.

Kerepeczki Magdolna intézményvezető Asszony megköszönte a Napsugár Otthon Lakóiért Alapítványnak, hogy támogatta a rendezvényt, valamint minden résztvevőt arra ösztönzött, hogy szervezzen ehhez hasonló programokat, akár csak a szűk közösségnek, hiszen szükség van arra, hogy a hétköznapi rutinfeladatok mellett legyen erő és idő megújulni.

 

Mucsiné Sisák Ágnes

szociális és mentálhigiénés munkatárs