Ringbe szállt a Napsugár Otthon

A Csongrád Megyei Napsugár Otthon és a Kisteleki Egészségfejlesztési Iroda (EFI)   munkatársai már évek óta szoros kapcsolatot ápolnak. Az iroda munkatársai rendszeresen tartanak az ellátottak és dolgozók részére különböző egészségfejlesztő, lelki tanácsadó beszélgetéseket, klubfoglalkozásokat. Ennek a kapcsolatnak is köszönhető, hogy Vicsek János irodavezető és Kovácsné Szabó Edit, mint szervező, meghívták  a Napsugár Otthon munkatársait is  „A Mozgással az egészségért” rendezvényükre.

A 2017.04.22-én délelőtt 9 órától megrendezésre kerülő programot Nagy Sándor polgármester úr nyitotta meg, majd átadta a szót Vadkerti Attilának a Szeged PICK kézilabdázójának. A résztvevőkkel együtt egy kis bemelegítő torna után, kezdődhetett a megmérettetés, melyen öt csapat képviselte magát. Kisteleki Járási Hivatal, Egészségügyi Központ, Polgármesteri Hivatal, Rendőrség és a Napsugár Otthon dolgozói. A zöld színekben induló Napsugár Otthon 2×5 fős csapata lelkesen vetette bele magát a sportolás adta izgalmakba. A különböző erőnléti és ügyességi feladatokat igyekeztek  időn belül teljesíteni. A versenyzéshez nagy erőt adott a lelkes szurkoló tábor is, akik nemcsak a verseny alatt biztatta a csapatot, de a csapatindulót is harsogta, miközben lengette a csapatzászlót.

Csapatinduló

Napsugárból jöttünk, Ott csapatmunkát végzünk,

Megmutatjuk Nektek, Hogyan is csináljuk ezt.

Nevetünk és edzünk, Egészségben élünk.

Megteszünk mi mindent, Hogy megnyerjük a versenyt.

Nővérhívó csenget, Oda most nem megyek,

Fehér köpeny helyett, Én melegítőt veszek.

Ugrálunk és futunk, Jó kedvűek vagyunk,

Harcolunk és küzdünk, Itt ma, most mi győzünk!

 

Az első feladatkör 12.00-ig tartott, majd egy finom ebéddel vendégelték meg a versenyzőket és szurkolókat egyaránt. Ebéd után folytatódhatott a második feladatkör. Délután az eredmény hirdetéséig szabadidős programokon vehettünk részt. Mindenki kedve szerint sportolhatott, feladatokat próbálhatott ki, melyet a versenyzők végeztek. Nem is olyan egyszerű volt, mint hinnénk. Gratulálunk minden versenyzőnek, hogy helytálltak és velük együtt jól érezhették magukat ezen a napon.

Kellemesen  és nagyon jó hangulatban telt el ez a nap,  melyet köszönünk a szervezőknek, csapattársainknak és nem utolsó sorban azoknak, akik ezen a napon jelenlétükkel megtisztelték  csapattársaikat.

Külön köszönet a Napsugár Otthon azon munkatársainak akik szabadidejükben  képviselték az intézményt, ezen a városi rendezvényen. Köszönjük a Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány támogatását is, hogy biztosította versenyzők fitten maradását.

„A sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít”

/Ernest Hemingway/