Jelmezes kavalkád a Csongrád Megyei Napsugár Otthonban

„Nagy mulatság van itt ma,
ezerféle maskara,
perdül-fordul, integet,
búcsúztatja a telet.”

 

A Csongrád Megyei Napsugár Otthon életében évek óta vidám színfolt a farsangi időszak.  E hagyomány minden évben új feladat elé állítja a mentálhigiénés csoportot, hiszen ez az ünnep az, mely mind a lakók, mind pedig a dolgozók közreműködésével rendezett műsorhoz kötődik. A szervezők azt is szem előtt tartják, hogy minden évben valami újdonsággal lepjék meg a nézőket.

Ebben az évben a február 9-én került sor a farsangi kavalkádra. A délutánt megtisztelte jelenlétével Horváth János alpolgármester Úr, Sejben József önkormányzati képviselő Úr, Borsik Erzsébet Rózsaliget Kollégium igazgató Asszonya, Horváth Jánosné Városi Nyugdíjas Klub vezetője, Simon Györgyi Csongrád Megyei Napsugár Otthon Ópusztaszeri Otthonának részlegvezetője, Szalai Józsefné a Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány elnöke és nem utolsó sorban Kerepeczki Magdolna mb. intézményvezető Asszony, aki megnyitotta a rendezvényt.  Horváth János Alpolgármester Úr rövid köszöntőjében a farsang jelentőségéről beszélt, arról hogy ez az ünnep már a tavasz közeledtét is jelzi. A műsor a mentálhigiénés csoport beköszöntőjével kezdődött, majd ezt követte a nyitótánc, mely a  kerekesszékkel közlekedő lakók és a mentálhigiénés csoport közös Üvegtánca volt. Ezután érkezett Olaszországból „Poppolínó Stefi Víno”, aki sorba szólította a bevonulókat. Többek között „Tolvaj Tónit és a smasszert”, „Maricet, a citerás sokac népviseletbe” öltözött zenészt, a „Mexikóit”, „Lakatos Alajost”, és a cigánylányokat, Ungabungából érkezett szépséges „bennszülött lányt”, a „Skótot”, a „Kéményseprőt” valamint a mese világából a „Madárijesztőt”, a „Varázslót”, az „Ördögöt”, a „Boszorkányt”, „Klapka és Tajcsi Bohócokat”,  a” kőkorszakból Frédit” és a szépséges „Hercegnőt”.

A hangulatot a Poppolínó Stefi konferáló szövege mellett a Boszorkányhoz csatlakozó boszorkányok tánca és a cigányok tánca fokozta. Természetesen nem maradhatott el a farsangi fánk és a tombolahúzás sem.

Ezen a napon minden résztvevő megkapta a legjobb gyógyítót, a mosoly gyógyszerét. A délután nagyon vidám hangulatban telt, mind a fellépők, mind pedig a nézők nagyon jól érezték magukat, melynek legjobb bizonyítéka annak a lakónak a visszajelzése, aki már 18 éve az intézmény lakója, „Már sok farsangot megértem és mindig jól éreztem magam, de még ilyen különleges farsangra nem emlékszem. Ezek a mentálosok mindig valami újat tudnak kitalálni”.

„Köszönjük a szereplőknek, hogy együttműködtek velünk és felvették a számukra kitalált és elkészített jelmezeket!”

 

Mentálhigiénés csoport