Napsugaras családi nap

Hagyományainkhoz híven, 2020.07.23-án közel 100 résztvevővel ismét Családi napot rendeztünk, ahol lakóink hozzátartozóit hívtuk meg egy kellemes délutáni kerti partira. Ennek elsődleges célja az volt, hogy a koronavírus okozta látogatási tilalom feloldása után a hozzátartozók és lakóink egy önfeledt, hangulatos napot töltsenek el együtt.

Elsőként Kerepeczki Magdolna intézményvezető köszöntötte a résztvevőket. A megjelent hozzátartozóknak beszámolt az elmúlt időszak eseményeiről, szót ejtett a koronavírus miatt kialakult helyzetről, köszönetet mondott mindazoknak, akik segítséget nyújtottak átvészelésében.

Századik születésnapján köszöntöttük Machnitz Andrást, akinek Intézményvezető asszony adta át a Magyarország miniszterelnöke által küldött oklevelet, és tolmácsolta jókívánságait. Boldizsár Vera vezető ápoló virággal köszöntötte szépkorú lakónkat, majd megemlékeztünk András bácsi hosszú életének néhány fontos mozzanatáról, az intézmény dolgozói verssel, és dallal kedveskedtek neki.

András bácsit a Napsugár Otthon családi napján köszöntötték a Magyarország miniszterelnöke által küldött oklevéllel, verssel, dallal és egy 200 szeletes tortával

Századik születésnapján köszöntötték Machnitz Andrást Kisteleken. A Napsugár Otthon családi napján Kerepeczki Magdolna intézményvezető asszony adta át a Magyarország miniszterelnöke által küldött oklevelet, és tolmácsolta jókívánságait.

Boldizsár Vera vezető ápoló virággal köszöntötte a szépkorú lakót, majd megemlékeztek András bácsi hosszú életének néhány fontos mozzanatáról.

Az intézmény dolgozói ezt követően verssel és dallal kedveskedtek neki, majd egy 200 szeletes születésnapi tortát fogyasztottak el a családi nap résztvevőivel közösen.

A Családi Nap alkalmából Nagy Jenőné, Kamilla néni kitűnő előadásában hallathattuk meg Petőfi Sándor: István öcsémhez című versét, majd az ellátottakból, és dolgozókból álló kórus énekelt.

Köszöntöttük Intézményünk férfi lakóit és dolgozóit is a férfinap alkalmából. Hoppenthaler Istvánné Anna néni ez alkalomból igazán szívmelengető versben dicsérte a férfiakat. Majd a nevetésé lett a főszerep, hiszen egy néma, de annál viccesebb jelenetet láthattunk kollégáink, Baloghné Takó Julianna, és Igácsné Kun Erika előadásában.

Ellátottjaink zene és mozgás iránti szeretetüket mutatja, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén is készültek ülőtánccal, ezúttal a Napraforgók táncát mutatták be.

A kimeríthetetlen témát, a férfi és nő kapcsolatát fejtegette humoros formában Karinthy Frigyes írása, melyet Malmos Ferenc kollégánk tolmácsolt. Férfi napi műsorunkat kórusunk zárta, majd egy kis „konty alá valóval” megajándékoztuk a férfiakat.

A játékos kedvű hozzátartozók ezúttal sem maradtak feladat nélkül, ügyességi játékokon tehették próbára rátermettségüket. Énektudásukat is megcsillogtathatták, valamint a férfiak bebizonyíthatták mennyire figyelnek feleségükre.

A koronavírus okozta látogatási tilalom feloldása után egy önfeledt, hangulatos napot töltöttek el együtt a lakók és a hozzátartozók

Rendezvényünket vacsorával zártuk, melyet egy 200 szeletes születésnapi torta koronázott meg.  A családi nap – amelyet a Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány támogatott – valóban családiasra sikeredett, meséljenek erről a fényképek.  

Csongrád Megyei Napsugár Otthon
Kistelek
Szociális és Mentálhigiénés csoport